Ruski ratni brodovi u sirijskim teritorijalnim vodama

Agresivan potez Moskve u sprečavanju još jedne "humanitarne intervencije". Ruski ratni brodovi ušli su u sirijske teritorijalne vode kako bi spriječili eventualni NATO napad na zemlju pod krinkom "humanitarne intervencije".

Ruski ratni brodovi u sirijskim teritorijalnim vodama

"Ruski ratni brodovi dolaze u sirijske teritorijalne vode, priopćila je u četvrtak sirijska tiskovna agencija, naglašujući da taj potez predstavlja jasnu poruku Zapadu da će Moskva odoljeti bilo kakvoj stranoj intervenciji i uplitanje u građanske nemire", izvješća Haaretz .

U posljednjih nekoliko dana Rusija je pojačala političke napore za obranu Sirije. Ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov nasilje u zemlji postavio je u okvire građanskog rata u inat tvrdnje zapadnih sila da je predsjednik Bashar al-Assad nadzirao krvavi obračun nad nevinim prosvjednicima.

Isto smo vidjeli prije napada na Libiju, koji je također bio označen kao "humanitarna intervencija". NATO sile žele demonizirati Assad-ovu vladu tako što napade njegovih snaga karakteriziraju kao zlodjela uvelike ignorirajući slične napade oporbenih snaga, kao što je ovotjedni napad na sjedište sirijskog ratnog zrakoplovstva, u kojem je ubijeno ili ranjeno 20 policijskih djelatnika.

Glasnogovornik američkog State Departmenta Mark Toner odbacuje ruske tvrdnje da je Sirija u građanskom ratu, te navodi: "Mi vjerujemo da Assad-ov režim provodi kampanju nasilja, zastrašivanja i represije nad nedužnim prosvjednicima."

Naravno, sličnu retoriku čuli smo čak i kada su članovi Al-Qaida-e potpomognuti od NATO-a, navodni pobunjenici, upravljali zrakoplovima i ispaljivali rakete u Libiji, tipične radnje koje poduzimaju "nevini prosvjednici".

Unatoč snažnoj špekulaciji da će Iran biti sljedeća meta vojne intervencije, Sirija je najvjerojatniji cilj za sljedeću salvu NATO-a u podupiranju promjena režima.

Američki predsjednik Barack Obama u kolovozu je dodanto eskalirao situaciju u Siriji kada je pozvao predsjednika Al-Assad-a da odstupi. Do tada je UN već povukao svo niže osoblje iz zemlje.

Bez Ruske pomoći, Sirija bi bila nemoćna u obrani protiv NATO napada. "Ovdje ne vidim nikakve vojne probleme. Sirija nema obrane protiv zapadnog sustava ... no napad bi bio rizičniji od napada na Libiju. Bila bi to teška vojna operacija ", izjavio je umirovljeni kapetan francuskih zračnih snaga Jean Rannou.

S obzirom da je zapadni tisak dokazao da je vješt u proizvodnji laži kako bi opravdali vojne intervencije, predstavlja li djelovanje Assad-ovog režima prava zlodjela ili legitimno ponašanje usred građanskog rata, ostaje nejasno. Neki tvrde da su zlostavljanja montirana, dok bivši agent CIA-e Robert Baer i bivši policajac MI6 Alastair Crooke ističu da Sirijski narod svakako želi promijene, ali ne promjene zapakirane u NATO "humanitarne intervencije".

 

Naslovi vezanih videa:

  • Wahhabis, Israel Fund Al-Qaeda Rebels in Syria: Dr. Webster Tarpley Reports 1/2
  • Wahhabis, Israel Fund Al-Qaeda Rebels in Syria: Dr. Webster Tarpley Reports 2/2
  • Mossad vs Assad? 'CIA death squads behind Syria bloodbath'

 

Vezani video

Autor: Aldrich Ames

Izvor: infowars.com

 
29.06.2015. u 16:44:00
U kategoriji: Osobni razvoj
Strah i dobrovoljni pristanak na neželjeni seks

Strah i dobrovoljni pristanak na neželjeni seks

Koliko latentni strah određuje naša seksualna ponašanja? Zašto ljudi pristaju na neželjeni seksualni odnos iako nema fizičkih niti psihičkih oblika prisile od strane partnera? Koliko tržišna logika određuje naša seksualna ponašanja?

17.03.2015. u 19:39:00
U kategoriji: Bioetika i ekologija
Percy Schmeister protiv Monsanta

Percy Schmeister protiv Monsanta

Percy Schmeister poljoprivrednik iz zapadne Kanade, bavio se uzgojem konvencionalne uljane repice (canola), dok jednog dana nije primijetio kada je poprskao korov uz svoje polje Roundup-om i ustanovio kako mu je polje kontaminirano sa genetički modificirano uljanom repicom.

04.03.2015. u 19:40:00
U kategoriji: Zdravlje i ljepota
Sustav koji bi trebao čuvati zdravlje sve više ugrožava zdravlje

Sustav koji bi trebao čuvati zdravlje sve više ugrožava zdravlje

U tekstu koji slijedi želi se ukazati na udaljavanje današnje medicine od jedne od njenih temeljnih, tisućljetnih postavki „Primum non nocere“ (Prvo ne škoditi). Rastući broj medicinskih postupaka nije samo na korist; hipertrofija zdravstvene potrošnje nosi i izravnu i neizravnu štetu.

01.02.2015. u 20:09:00
U kategoriji: Društvena zbivanja
Veliko podčinjavanje

Veliko podčinjavanje

Zbog skandala s Agencijom za nacionalnu sigurnost u svjetsku javnost procurio je i sadržaj tajnih pregovora oko uspostave Transatlantske zone slobodne trgovine između SAD-a i EU-a.

 
 

 

 

 

 

 

 
Kontaktirajte nas
Email: shop@newsmart.me