Ruski ratni brodovi u sirijskim teritorijalnim vodama

Agresivan potez Moskve u sprečavanju još jedne "humanitarne intervencije". Ruski ratni brodovi ušli su u sirijske teritorijalne vode kako bi spriječili eventualni NATO napad na zemlju pod krinkom "humanitarne intervencije".

Ruski ratni brodovi u sirijskim teritorijalnim vodama

"Ruski ratni brodovi dolaze u sirijske teritorijalne vode, priopćila je u četvrtak sirijska tiskovna agencija, naglašujući da taj potez predstavlja jasnu poruku Zapadu da će Moskva odoljeti bilo kakvoj stranoj intervenciji i uplitanje u građanske nemire", izvješća Haaretz .

U posljednjih nekoliko dana Rusija je pojačala političke napore za obranu Sirije. Ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov nasilje u zemlji postavio je u okvire građanskog rata u inat tvrdnje zapadnih sila da je predsjednik Bashar al-Assad nadzirao krvavi obračun nad nevinim prosvjednicima.

Isto smo vidjeli prije napada na Libiju, koji je također bio označen kao "humanitarna intervencija". NATO sile žele demonizirati Assad-ovu vladu tako što napade njegovih snaga karakteriziraju kao zlodjela uvelike ignorirajući slične napade oporbenih snaga, kao što je ovotjedni napad na sjedište sirijskog ratnog zrakoplovstva, u kojem je ubijeno ili ranjeno 20 policijskih djelatnika.

Glasnogovornik američkog State Departmenta Mark Toner odbacuje ruske tvrdnje da je Sirija u građanskom ratu, te navodi: "Mi vjerujemo da Assad-ov režim provodi kampanju nasilja, zastrašivanja i represije nad nedužnim prosvjednicima."

Naravno, sličnu retoriku čuli smo čak i kada su članovi Al-Qaida-e potpomognuti od NATO-a, navodni pobunjenici, upravljali zrakoplovima i ispaljivali rakete u Libiji, tipične radnje koje poduzimaju "nevini prosvjednici".

Unatoč snažnoj špekulaciji da će Iran biti sljedeća meta vojne intervencije, Sirija je najvjerojatniji cilj za sljedeću salvu NATO-a u podupiranju promjena režima.

Američki predsjednik Barack Obama u kolovozu je dodanto eskalirao situaciju u Siriji kada je pozvao predsjednika Al-Assad-a da odstupi. Do tada je UN već povukao svo niže osoblje iz zemlje.

Bez Ruske pomoći, Sirija bi bila nemoćna u obrani protiv NATO napada. "Ovdje ne vidim nikakve vojne probleme. Sirija nema obrane protiv zapadnog sustava ... no napad bi bio rizičniji od napada na Libiju. Bila bi to teška vojna operacija ", izjavio je umirovljeni kapetan francuskih zračnih snaga Jean Rannou.

S obzirom da je zapadni tisak dokazao da je vješt u proizvodnji laži kako bi opravdali vojne intervencije, predstavlja li djelovanje Assad-ovog režima prava zlodjela ili legitimno ponašanje usred građanskog rata, ostaje nejasno. Neki tvrde da su zlostavljanja montirana, dok bivši agent CIA-e Robert Baer i bivši policajac MI6 Alastair Crooke ističu da Sirijski narod svakako želi promijene, ali ne promjene zapakirane u NATO "humanitarne intervencije".

 

Naslovi vezanih videa:

  • Wahhabis, Israel Fund Al-Qaeda Rebels in Syria: Dr. Webster Tarpley Reports 1/2
  • Wahhabis, Israel Fund Al-Qaeda Rebels in Syria: Dr. Webster Tarpley Reports 2/2
  • Mossad vs Assad? 'CIA death squads behind Syria bloodbath'

 

Vezani video

Autor: Aldrich Ames

Izvor: infowars.com

 
19.05.2014. u 14:47:00
U kategoriji: Bioetika i ekologija
GMO/Aspartam: napuhani problem i zavjera

GMO/Aspartam: napuhani problem i zavjera

Ne vidim da je baš išta napuhano. Aspartam se ubacuje u veliki dio artikala na policama trgovina, GMO konstantno pritišće i pronalazi nova (lakovjerna) tržišta, tako da ne vidim neku napuhanost oko propitivanja.

06.05.2014. u 21:24:00
U kategoriji: Bioetika i ekologija
Patentna prava i biopiratstvo

Patentna prava i biopiratstvo

Klauzula o zabrani ponovne sjetve sjemena omogućuje efikasnu zaštitu patentnih prava, ujedno je i pravni temelj za mnogobrojne tužbe koje su korporacije vlasnice patentnih prava podigle protiv poljoprivrednika zbog „navodne“ povrede patentnih prava.

23.04.2014. u 00:06:00
U kategoriji: Bioetika i ekologija
GMO: Neznanstvena histerija o štetnosti

GMO: Neznanstvena histerija o štetnosti

U ovom članku ću se osvrnuti na temu s više strana. Bit ću ljut, ironičan, informativan i vjerojatno za neke i neozbiljan. Izneseno je samo moje viđenje, naravno viđenje je slično onom koje ima mali broj ljudi na ovoj planeti.

26.03.2014. u 13:38:00
U kategoriji: Bioetika i ekologija
Intelektualno vlasništvo i poljoprivredna biotehnologija

Intelektualno vlasništvo i poljoprivredna biotehnologija

Patentiranje živih bića, zahtjeva od nas da ih shvaćamo u tržišnim kategorijama. To uključuje oboje, vlasništvo i instrumentalizaciju koji su nespojivi s mnogim pogledima na narav života.

 
 

 

 

 

 

 

 
Kontaktirajte nas
Email: shop@newsmart.me