Ulje konoplje: postupak dobivanja i ljekovita svojstva

To je jedina biljka na zemlji koja opskrbljuje kao izvor broj jedan. Osim toga, ima savršen balans esencijalnih aminokiselina i ulja sve u jednoj biljci i obliku koji je najjprirodniji za probavu.

Ulje konoplje: postupak dobivanja i ljekovita svojstva

Nutricionistička istraživanja konopljinih sjemenki dala su neka od najizvanrednijih otkrića. Konopljine sjemenke nemaju premca u hranjivosti. One sadrže, antioksidanse, bjelančevine, karotene, fitosterole, fosfolipide, kao i brojne minerale, uključujući kalcij, magnezij, sumpor i željezo, cink i fosfor!

Ljekovita i nutricionistička svojstva

Njeno sjeme sadrži jedan od najvećih izvora proteina u prirodi. Konoplja ima masnih kiselina koje potpuno čiste tijelo od kolesterola. Ove masne kiseline ne nalaze se više nigdje u prirodi. Jedite nekuhane sjemenke konoplje (ukoliko je nađete negdje).

Ako sve praktične primjene nisu dovoljne da nas uvjere u korist konoplje, onda bi nas prehrambena vrijednost konopljinih sjemenaka trebala uvjeriti. Nutricionistička istraživanja konopljinih sjemenki dala su neka od najizvanrednijih otkrića. Konopljine sjemenke nemaju premca u hranjivosti. One sadrže, antioksidanse, bjelančevine, karotene, fitosterole, fosfolipide, kao i brojne minerale, uključujući kalcij, magnezij, sumpor i željezo, cink i fosfor!

Izvor su potpinih bjelančevina i sadrže svih 20 poznatih aminokiselina, uključujući devet esencijalnih aminokiselina. Sadrže vitamine A / beta-karoten, B1,B2,B3,B6,C,D,E ( prirodni antioksidant! ), svi u lako probavljivom obliku. ( No ta vam biljka nije dozvoljena... hm, baš začuđujuće! Glavno da su tu fluor, aspartam, itd..., no krenimo dalje )

Ulje konopljinog sjemena izuzetno je bogato esencijalnim masnim kiselinama (EMK). Ono je najuravnoteženije prirodno ulje za ljudsku prehranu. To ulje može pokriti sve naše potrebe, za esencijalnim masnim kiselinama, kroz čitav život, zahvaljujući svom uravnoteženom sadržaju od 80 posto EMK. Njegovih 10 posto zasićenih masnih kiselina pruža energiju, dok 80 posto EMK, prvenstveno služe kao građevni blokovi stanica, te za proizvodnju hormona.

Korištenje i čuvanje

Visoko nezasićena ulja, posebna ulja loše kvalitete, mogu spontano oksidirati i postati užegla za kratko vrijeme, ako se ne čuvaju na pravi način. Ulja treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu, najbolje u tamnoj staklenoj, ili još bolje metalnoj boci! Konopljino ulje može se čuvati zamrznuto dulje od drugih ulja bez opasnosti od pucanja boce: zbog njegovih lanaca visoko nezasićenih masti ne skrutnjuje se. Osim toga ULJA VISOKE KVALITETE KOJA SE PRAVILNO ČUVAJU NE TREBAJU NIKAKVE DODATNE KONZERVANSE!

Visoko nezasićena ulja, nisu pogodna za bilo koju vrstu kuhanja. Ipak jedno od tih ulja, repičino ulje, uobičajeno se koristi u komercijalnim proizvodima, i za duboko prženje. Osim toga, većina ulja za kuhanje koja se koriste u pripremi brze hrane, i prodaju u supermarketima, obrađivana su na visokim temperaturama; taj proces denaturira esencijalne masne kiseline, do te mjere da one postaju trans-masti - praktično toksini s kojima tijelo teško izlazi na kraj. Gubi se terapijska vrijednost EMK.

Prema svjetskom poznatom istraživaču dr. Udu Erasmusu u njegovoj knjzi, Fats that Heal, Fats that Kill, svjetlost je 1000 puta razornija za lance EMK, od kisika. Zato bi bilo mudro dvaput razmisliti, prije nego što kupite ulje za prehranu i kuhanje koje je pakirano u prozirnu plastičnu ili staklenu bocu, i koje je bilo rafinirano, izbljeljeno i deodorirano. U analizi iz knjige, dr. Erasmusa konopljino ulje je na vrhu popisa kao najkorisnije ulje.

Postupak - primjer dobivanja ulja

Početni materijal: Obično radim sa oko 500g kvalitetnih vrhova konoplje. Vi možete koristiti i samo oko 30g. 30g će proizvesti oko 3 - 4 grama ulja. Količina proizvedenog ulja varirat će od vrste do vrste, ali sve imaju nevjerojatan efekt u liječenju.
 
1. Stavite potpuno osušeni biljni materijal u plastičnu posudu.

2. Natopite materijal sa otapalom kojeg koristite. Mogu se koristiti razna otapala. Osobno koristim čistu naphtha ali kanta od 170l košta oko 360€. Možete koristiti 99% izopropilni alkohol koji možete naći u lokalnim ljekarnama. Alkohol apsorbira više klorofila iz biljnog materijala nego naphtha. To prouzrokuje da ulje napravljeno uz pomoć alkohola ima tamniju boju, ali ne smanjuje potenciju ulja za neki značajniji postotak. Eter, naphtha, butan i mnoga druga otapala mogu proizvesti ulje koje je žuto ili prozirno. To čini da ulje izgleda bolje ali tamno ulje može biti jednako potentno. Ako je postupak izveden pravilno, u ulju neće biti ostatka otapala ili će ga biti vrlo malo. Konzumirao sam ulja proizvedena korištenjem raznih otapala tokom 8 godina bez štetnih posljedica. Trebat ćete oko 8 litara otapala da bi odvojili THC od pola kilograma biljnog materijala. 500ml otapala bi trebalo biti više nego dovoljno za odvajanje THC-a od 30g biljnog materijala.

3. Izgnječite biljni materijal koristeći čisti (bez kemikalija) drveni štap ili neki slični alat.

4. Dodavajte otapalo tako dugo dok biljni materijal neće biti potpuno potopljen. Biljni materijal gnječite štapom. Dok to radite THC se odvaja od biljnog materijala u otapalo.

5. Radite taj proces oko 3 minute.

6. Prelijte mješavinu ulja/otapala bez biljnog materijala u drugu posudu. Upravo ste izvukli oko 80% THC-a iz biljnog materijala.

7. Drugo ispiranje - Ponovo dodajte otapalo u biljni materijal i gnječite još 3 minute da izvadite preostalih 20% THC-a.

8. Prelijte mješavinu ulja/otapala u posudu koja već sadrži prvu mješavinu koju ste predhodno napravili.

9. Bacite biljni materijal iz kojeg ste upravo izdvojili THC.

10. Prelijte mješavinu ulja/otapala kroz filter za kavu u čistu posudu.

11. Isparite otapalo. Primjetio sam da kuhalo za rižu vrlo dobro isparava otapalo. Ja imam kuhalo koje se može podesiti na dvije razine - jako i slabo - i može primiti preko 2 l mješavine ulja/otapala.

12. Dodajte mješavinu u kuhalo do 3/4 zapremine. Budite sigurni da se nalazite u dobro ventiliranoj prostoriji i uključite ventilator da otpuhuje pare otapala. Pare su vrlo zapaljive. Budite sigurni da se nalazite podalje od žarećih elementa, iskra, cigareta, itd. To može prouzročiti požar.

13. UKljučite kuhalo i namjestite ga da jako grije.

14. Dodavajte mješavinu u kuhalo kako se razina spušta sve dok sva mješavina ne završi u kuhalu.

15. Kada je svo otapalo gotovo isparilo dodajte par kapi vode u mješavinu. Količina vode koju ćete dodati ovisi koliko ste imali biljnog materijala na početku. Ako proizvodim ulje od pola kiligrama dobrog biljnog materijala, obično dodam oko 10 kapi vode.

16. Kada je u kuhalu ostalo oko 25mm mješavine ulja/otapala, stavite rukavice i lagano vrtite kuhalo.

17. Vrtite kuhalo dok otapalo ne ispari. Par kapi vode pomaže kod isparivanja ostatka otapala i donekle čuva ulje od prejakog zagrijavanja. Kada se otapalo ispari moje kuhalo automatski se prebacuje na niže zagrijavanje. To sprečava opasnost od prevelikog zagrijavanja ulja. Temperatura ulja nikada nebi smjela prijeći 140 C.

18. Stavite rukavice i uklonite ulje iz kuhala.

19. Oprezno prelijte ulje u manju čistu metalnu posudu.

20. Stavite tu posudu na dehidrator ili na neki uređaj koji lagano grije kao grijač za kavu. Može potrajati nekoliko sati ali će voda i otapalo ispariti iz ulja. Kada više nama nikakve aktivnosti na površini ulja, lijek je spreman za upotrebu.

21. Prelijte vruće ulje u bocu; ili kako prikazuje video* - u plastičnu špricu. Spremanje ulja u špricu čini ga lakim za rukovanje.

Skrivaju li od nas prirodne pripravke i prirodne lijekove?

Doslovce svaka farmaceutska tvrtka je dioničarsko društvo, što znači da su njezini menadžeri i direktori obavezni povećati vrijednost njezinih dionica. To znači da su menadžeri i direktori doslovce svake farmaceutske tvrtke zakonski dužni povećati dobit. Dobit mogu povećati samo ako prodaju veće količine svojih proizvoda i ako ih proizvode sa smanjenim troškovima proizvodnje.

Stoga farmaceutske tvrtke imaju samo jedan cilj, a to je prodaja što veće količine lijekova i proizvodnju tih lijekova sa što manje troškova. Razmislite o tome. Cilj takve tvrtke nije liječenje bolesti. Njezin je cilj prodaja što veće količine lijekova. Vi ste njihova mušterija. Žele da svake godine koristite što više lijekova. Prirodne pripravke ne može se patentirati. Stoga oni ne mogu proći kroz ispitivanje koje zahtijeva FDA. Takav sustav ne dopušta da se prirodne lijekove reklamira kao lijek ili sredstvo za sprečavanje bolesti, iako mnogi takvi lijekovi u tome uistinu uspijevaju. Razmilite o tome. FDA tvrdi da samo sintetički lijek može izliječiti ili spriječiti bolest i apsolutno ništa drugo. Zar to nije nerazumno?
Izvor iz knjige: Kevin Trudeau - Prirodni lijekovi za koje "oni" ne žele da vi znate

Ekološka i višestruko korisna biljka

Mislim da nije potreban ikakav daljnji komentar, jer sve je kristalno jasno. Imamo biljku koja se koristi, za sve, ima najbolje nutricionističke vrijednosti, te je najbolja za ljudsku probavu. Također je najbolja za izradu papira, goriva, najizdržljivija, ima mogućnost recikliranja veću od ikoje biljke.

*Cijeli članak je dio iz teksta: Skrivena svojstva konoplje (kanabisa)

*1.Video koji slijedi je dio serije videa u nastavcima koji govore o ljekovitim svojstvima konopljinog ulja; 2. video govori o konoplji i njenim kvalitetama te ima također nastavke

Vezani članci:

 

 

Vezani video

 
29.06.2015. u 16:44:00
U kategoriji: Osobni razvoj
Strah i dobrovoljni pristanak na neželjeni seks

Strah i dobrovoljni pristanak na neželjeni seks

Koliko latentni strah određuje naša seksualna ponašanja? Zašto ljudi pristaju na neželjeni seksualni odnos iako nema fizičkih niti psihičkih oblika prisile od strane partnera? Koliko tržišna logika određuje naša seksualna ponašanja?

17.03.2015. u 19:39:00
U kategoriji: Bioetika i ekologija
Percy Schmeister protiv Monsanta

Percy Schmeister protiv Monsanta

Percy Schmeister poljoprivrednik iz zapadne Kanade, bavio se uzgojem konvencionalne uljane repice (canola), dok jednog dana nije primijetio kada je poprskao korov uz svoje polje Roundup-om i ustanovio kako mu je polje kontaminirano sa genetički modificirano uljanom repicom.

04.03.2015. u 19:40:00
U kategoriji: Zdravlje i ljepota
Sustav koji bi trebao čuvati zdravlje sve više ugrožava zdravlje

Sustav koji bi trebao čuvati zdravlje sve više ugrožava zdravlje

U tekstu koji slijedi želi se ukazati na udaljavanje današnje medicine od jedne od njenih temeljnih, tisućljetnih postavki „Primum non nocere“ (Prvo ne škoditi). Rastući broj medicinskih postupaka nije samo na korist; hipertrofija zdravstvene potrošnje nosi i izravnu i neizravnu štetu.

01.02.2015. u 20:09:00
U kategoriji: Društvena zbivanja
Veliko podčinjavanje

Veliko podčinjavanje

Zbog skandala s Agencijom za nacionalnu sigurnost u svjetsku javnost procurio je i sadržaj tajnih pregovora oko uspostave Transatlantske zone slobodne trgovine između SAD-a i EU-a.

 
 

 

 

 

 

 

 
Kontaktirajte nas
Email: shop@newsmart.me